Uudet tuulet puhaltavat: syksyllä 2021 minulta on tulossa kaksi uutta kirjaa

Hei kaikille!

Haluan ensimmäisenä pahoitella, että Soturimunkin perintö -blogisarjani julkaisutahti on viivästynyt alkuperäisestä suunnitelmasta. Minulla on siihen hyvä syy. Olen nimittäin viime vuoden aikana kirjoittanut kaksi kirjaa, jotka molemmat edustavat eri kirjallisuuden lajeja. Nämä kirjaprojektit ovat vieneet suuren osan vapaa-ajastani perhe-elämäni ja Shaolin kung-fun treenaamisen lisäksi. Esittelen tässä blogitekstissä molemmat kirjaprojektini lyhyesti. Olen molemmista kirjoista todella ylpeä.

Turvapaikanhakija (Arktinen Banaani 2021)

Tuonelan joki virtaa ikuista uomaansa, eikä mikään kuunaan muutu. Paitsi silloin, kun Manalan lautturille sattuu harmillinen työtapaturma: kohtalon oikusta hän liukastuu kaidassa puuveneessään, kolauttaa päänsä ja menettää muistinsa. Muistamaton lautturi lähtee soutamaan Tuonelan jokea väärään suuntaan ja päätyy Mikkelin vierasvenesatamaan. Satamassa hän löytää ystäväkseen iäkkään kalamiehen, joka ottaa asiakseen auttaa kohtalon kolhimaa, ilmeisesti kaukaisilta mailta paennutta ikätoveriaan, saamaan turvapaikan Suomesta.

Mikkelissä olonsa aikana Manalan lautturi, Kharon, kuoleman ikoni, kohtaa sekä suomalaisia että suomalaiseksi kaipaavia kasvoja. Siinä missä kuolema pelottaa monia eläviä, on itse eläminen jokseenkin vaivaannuttavaa tummapukuiselle lautturille. Kharonin silmien kautta peilataan myös suomalaisen nyky-yhteiskunnan byrokratiaa.

Turvapaikanhakija on Antonio Vivaldin säveltämän Neljä vuodenaikaa -viulukonserttosarjan neljännen konserton (Talvi) inspiroima hauska, koskettava ja herkkä romaani rakkaudesta, menetyksestä ja ulkopuolisuudesta. Jokainen kirjan hahmoista on menettänyt jotakin, mutta jokainen heistä suhtautuu menetykseen eri tavalla. Kirja myös pohtii sitä, teemmekö omat valintamme vai tekevätkö valintamme meidät?

Puunaamioiden kirous (Otava 2021)

Neuvokas veljeskaksikko naamiojahdissa Etelä-Koreassa. Vauhdikas seikkailu lukemaan opetteleville.

Jaakko ja Elias pääsevät lomalle Etelä-Koreaan. Heidän mumminsa työskentelee asiantuntijana kuuluisan Hahoe-kylän naamiomuseossa. Museosta on hävinnyt arvokkaita esineitä, ja kylää piinaavat toistuvat tulipalot.
Pojat törmäävät mustiin pukeutuneisiin hämärämiehiin. Onko miehillä jotain tekemistä tulipalojen tai museosta kadonneiden naamioiden kanssa? Eivät kai he ole pelättyjä sulsa-sotureita!
Pojat alkavat jäljittää hämärämiehiä ja päätyvät tippukiviluolan uumeniin. Siellä odottaa yllätys.

Sarjan edellisessä osassa Jademiekan arvoitus veljekset seikkailivat Kiinassa. Kirjan kuvittaa loistava Janne Kukkonen, joka kuvitti myös kirjasarjan edellisen osan.

Mielelläni kuulisin sinun mietteitäsi tuotannostani. Jos sinulla on muuta asiaa minulle esimerkiksi haastattelu, tilaisuus tai jokin muu asia mielessä, niin voit ottaa minuun yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen jtolvanen89@gmail.com.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: