Mistä sain idean Jademiekan arvoitukseen?

Olen käynyt lähes joka vuosi treenaamassa Shaolin kung-futa Kiinan maaseudulla vuodesta 2007. Ensimmäisten treenireissut vietin paikallisissa sisäoppilaitoksissa, mutta viime vuodet olen treenannut Shaolin-temppelin entisen pääkouluttajan perimyslinjaoppilaana hänen omassa kodissaan. Treenaamme siellä vähintään 6 tuntia joka päivä. Kirjoitin näistä kokemuksistani kirjan Soturimunkin oppipoika (Atena 2017).

Pari vuotta sitten olin jälleen lähdössä treenaamaan kung-futa Kiinaan, mutta kaikki oli muuttunut ennen viimeisintä treenireissuani. Vaimoni oli kertonut juuri ennen treenireissuani tulleensa raskaaksi, joten tunnelma oli erilainen. Tiesin, etten voisi jatkaa enää harrastustani samalla intensiteetillä tulevaisuudessa enkä olisi enää halunnutkaan. Halusin perheen itselleni. Oloni oli haikea, mutta innostunut. Tiesin elämäni kulkevan Suomessa nopeasti eteenpäin enkä voisi sille mitään. Päätin treenata mahdollisimman paljon, etten katuisi mitään myöhemmin.

Kiinassa ollessani päätin kirjoittaa jotain tulevalle pojalleni. Ajatus pyöri mielessäni pari päivää, mutta en keksinyt mitään sopivaa aihetta. Lopulta eräänä yönä näin unen, jossa pitelin oikeassa kädessäni kirkkaanvihreänä hehkuvaa jademiekkaa. Kun iskin miekan kallioon, se upposi siihen kuin kuuma veitsi voihin. Käänsin katseeni alaspäin ja näin toisessa kädessäni kirjan. Käänsin kirjan ympäri. Kirjan kannessa luki Jademiekan arvoitus. Kun aloitin lukemaan kirjaa unessani, huomasin sen olevan itseni kirjoittama.

Seuraavana aamuna tunsin sisimmässäni, että minun tulisi kirjoittaa kirja nimeltä Jademiekan arvoitus. Otin tietokoneeni esille ja aloitin kirjoittamaan ensimmäistä käsikirjoitusta unessa näkemästäni kirjasta. Teksti tuli selkäytimestäni eikä minun tarvinnut miettiä juonenkäänteitä yhtään. Sain ensimmäisen käsikirjoituksen valmiiksi treenireissuni aikana, lähetin käsikirjoituksen luettavaksi Otavalle ja loppu on historiaa. Kirja julkaistaan toukokuussa 2020. Voit tilata kirjan ennakkoon täältä.

– Joonas Tolvanen

Vuoren kuva: Kuvaaja SAM LIM palvelusta Pexels

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: